Plantenverzorging

 

Plantenverzorging: tips & weetjes

Plantenverzorging en een gebrek aan kennis over planten is waar veel mensen tegenaan lopen. Wat velen niet weten is dat sierplanten meer licht nodig hebben dan bladerplanten. In het algemeen kan men zeggen dat sierplanten bij een raam mooier en voller bloeien. Is uw sierplant uitgebloeid? Gun hem even rust en haal een aantal bladeren van de plant af, zodat de plant zijn energie kan gebruiken om nieuwe bloemen te maken. Bladerplanten staan liever niet in het directe zonnelicht.

Geef uw planten water zoals vereist

Sierplanten die in de zon staan hebben bijna elke dag water nodig. Geef ze niet teveel water en voel met een vinger in de aarde of de plant droog staat. Laat het water niet te lang in de schotel staan en verwijder overgebleven water een uur na het bijvullen. De aarde van de bladerplanten is in de regel droog als u ze een of twee keer per week vers water geeft. Meer leren over plantenverzorging is cruciaal voor het hebben van mooie en gezonde planten!

Plantenverzorging Berends Groencentrum

Geef uw planten plantenvoeding

Sierplanten zouden iedere keer dat u ze water geeft tijdens de zomer ook voeding moeten hebben en tijdens de winter een keer per week.
Bladerplanten moeten tijdens de zomer eenmaal per week gevoed worden en eenmaal per maand gedurende de winter.

Verzeker u van gezonde planten

Het meest voorkomende probleem bij plantenverzorging is spint (mijt) dat de bladeren aantast (vergeelt) en dat aan de onderzijde kleine spinachtige witte webben geeft. Als uw plant hiermee geïnfecteerd is, is het belangrijk om alles te verwijderen. Verwijder de plant van het raam en was het raam en de pot voordat u er nieuwe planten plaats.

Een ander veel voorkomend probleem is bladluis. Besproei uw planten met een mix van melk en water. De volgende dag maakt u de plant schoon met handwarm water en de meeste bladluizen zullen verdwenen zijn. U kunt ook speciale producten voor verwijdering van bladluizen bij uw bloemist kopen.  Geef uw planten niet teveel water, dit maakt hen meer vatbaar voor ziekten. Voor meer vragen over planten verzorging kunt u altijd langskomen bij Berends Groencentrum in Drenthe of contact met ons opnemen.

Plantenverzorging

Tips voor het verzorgen
van uw planten
Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
09.00 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Telefoon Berends Groencentrum
OnderhoudenOnderhouden
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends GroencentrumHovenier bij Berends Groencentrum
Tuincentrum in ZwartemeerTuincentrum in Zwartemeer
Bloemen bij Berends Groencentrum ZwartemeerBloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeer
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk