Hagen

 

Hagen in alle soorten en maten

U kunt kiezen uit coniferen of loofhagen. Coniferen zijn over het algemeen in de winters groenblijvend. Loofhagen zijn bladverliezend, enkele soorten zijn echter min of meer groenblijvend. De beukenhaag zit daar een beetje tussenin. Die houd in het najaar en de winter zij bruine bladeren vast tot het nieuwe blad in het voorjaar verschijnt. Verder zijn er nog bloeiende hagen of ondoordringbare hagen. Hieronder enkele voorbeelden van soorten hagen voor verschillende doeleinden. Coniferen, groei/snoeihoogte 1 à 3 m.

Hagen Berends Groencentrum   Hagen Berends Groencentrum   Hagen Berends Groencentrum        

Soorten hagen en hun doeleinden

Ook mooi: schijnhulst (Osmanthus burkwoodii), struikkamperfoelie (Lonicera nitida ‘Maigrün’, 100 cm) en Japanse hulst (Ilex crenata) (iedere snoeihoogte).

Soorten ondoordringbare hagen

hagen

Hoeveel planten heb ik nodig voor een haag?

Dit hangt af van de breedte van de gebruikte planten. Let u er wel op dat de planten elkaar raken als u ze in de grond zet. Het gebruik van te weinig planten per strekkende meter is een veelgemaakte fout en leidt vaak tot een teleurstelling, want het wordt nooit een mooi geheel. Neemt u daarom eerst thuis de afstand op van de te planten haag, dan kunnen wij precies berekenen hoeveel planten u nodig hebt.

Verzorging en snoeien van hagen

Hagen snoeit u uiteraard met een heggenschaar. Het geeft niet als u bij het snoeien bladeren half doorknipt. De plant herstelt zich wel. Bij hagen die bestaan uit planten die veel zon nodig hebben, moet u er voor zorgen dat de haag naar beneden toe iets breder uitloopt. U moet coniferenhagen niet zo kort knippen dat u de bruine binnenkant te zien krijgt. Dit wordt namelijk nooit meer groen. Hulst, laurier en taxus kennen dit probleem niet, bij deze soorten kunt u eigenlijk geen fouten maken.

Hoe vaak een haag per jaar geknipt moet worden, hangt voornamelijk af van de groeisnelheid en eventuele bloei en besdracht. Snoei na het inplanten op tweederde terug voor een goede vertakking. Daarna is knippen ieder jaar mogelijk vanaf mei, bij voorkeur rond de langste dag (21 juni) en niet later dan eind augustus. Geef in het voorjaar een goede basisbemesting.

Laat u adviseren bij
Berends Groencentrum
 
Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
09.00 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Telefoon Berends Groencentrum
OnderhoudenOnderhouden
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends GroencentrumHovenier bij Berends Groencentrum
Tuincentrum in ZwartemeerTuincentrum in Zwartemeer
Bloemen bij Berends Groencentrum ZwartemeerBloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeer
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk