Geschiedenis

 

Berends GroencentrumDe groei van Berends 

Het bedrijf is in januari 2001 opgericht door Carlheinz Berends als eenmanszaak onder de naam Berends Hovenier – siertuinkwekerij – bloemisterij.

Carlheinz heeft vier jaar de opleiding Kader Functionaris Plantteelt en Management gevolgd met diploma als resultaat en twee jaar de versnelde vierjarige opleiding Kader Functionaris groenbeheer ook met diploma als resultaat.

In september 2001 heeft Berends Bloemisterij een plek bij de plaatselijke Slager onder één dak gevonden.  
In september 2002 is Madita Moes-Berends bij het bedrijf ingestapt. Van Berends Hovenier – siertuinkwekerij – bloemisterij is het Berends vof geworden.

Madita heeft vier jaar de opleiding Kader Functionaris Bloemsierkunst met diploma als resultaat.
Carlheinz heeft zijn werkzaamheden als hovenier voortgezet, terwijl Madita een bloemenzaak opende in Klazienaveen onder de naam Bloemen en Kadoshop ‘De Trambrug’. Bloemen en Kadoshop ‘de Trambrug’ zat gevestigd van september 2002 t/m Augustus 2007 aan de Langestraat 145-1 te Klazienaveen. Na vijf jaar is de Bloemenzaak verhuisd naar de Dorpshuiswijk z.z. 43 te Zwartemeer om te kunnen groeien tot een tuincentrum. Sinds 6 September 2007 is het hele bedrijf op één adres gevestigd.  

Sinds 10 februari 2003 is het bedrijf nadat Carlheinz en Madita het diploma van Aequor hebben gehaald een geregistreerd opleidingsbedrijf voor de bloemisterij onder nummer 209096 en voor het hoveniersbedrijf onder nummer 209094.

Op 31 Januari 2008 is Berends groencentrum lid geworden van Groengilde. Groengilde is een inkooporganisatie, totaal zijn er ruim 30 tuincentra's en hoveniersbedrijven bij aangesloten om een mooi kwalitatief product te kunnen aanbieden aan de klanten en voor een leuke prijs. Acht maal per jaar wordt er een fullcollor folder verspried vol met aanbiedingen, een standaard aanbieding is vaste planten 10 stuks voor € 10,00. In Oktober 2011 zijn we gestopt met de samenwerking van GroenGilde.

We zijn vol in ontwikkeling om onze eigen folder en aanbiedingen te kunnen realiseren. Natuurlijk blijven wij de zelfde kwatiteit leveren en ook alle producten die u van ons gewend bent kunt bij ons blijven kopen.

                                                                                                winkel winter Berends Groencentrum

Geschiedenis van Berends
Groencentrum
Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
08.30 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends Groencentrum
Facebook Berends Groencentrum
Telefoon Berends Groencentrum
Onderhouden
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends Groencentrum
Tuincentrum in Zwartemeer
Bloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeer
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk