Planten

 

Vaste planten zijn onmisbaar voor elke tuinliefhebber.

De veelheid aan soorten, kleuren en verschillen in groeihoogte maken het moeilijk om daarin een goede keuze te maken.  Uw eigen smaak speelt in de inrichting en de keuze van beplanting terecht een grote rol. Door beschrijvingen van de verscheidenheid aan vaste planten willen wij u helpen uw kennis daarover te vergroten. Om ook eens wat anders te proberen?

Al 'onze' vaste planten staan in alfabetisch gesorteerde Latijnse namenlijsten. In ons tuincentrum kunt u kiezen uit minimaal 60 soorten vaste planten. Doorlopende actie in vaste planten P9 8 stuks voor € 10,-

              
planten tuincentrum

Informatie bij vaste planten

Kerstbomen en planten

Bij bijna elke vaste plant zit een kaartje met:

De nazomer is bij uitstek het moment om je te bezinnen op eventuele noodzakelijke veranderingen in en aan een border met vaste planten.
Een goede tuinier maakt de balans op van het kleurenpalet, de uitval van planten en van de vitaliteit van de verschillende geslachten en variëteiten, zoals die in een afgelopen groei- en bloeiseizoen zich toonden.
Half augustus tot en met oktober is het meest geschikte seizoen om vaste planten te hergroeperen, te verjongen of een andere plaats in het schouwtoneel te geven.

De beste tijd om te planten

De natuur heeft haar eigen wetmatigheden. Een daarvan is dat planten die een nieuwe plaats krijgen pas uit de grond gehaald kunnen worden wanneer ze in rust zijn. Gedurende deze periode, die ruwweg loopt van september tot in april, kunt u gaan planten. Alleen als het vriest, zult u even geduld moeten hebben.

Voor bladverliezende planten geldt dat zij eerst hun blad moeten laten vallen. Toch adviseren wij om het planten niet tot het laatste moment uit te stellen. Hoe eerder een plant in de grond staat, des te sneller begint de wortelvorming. Dit bevordert het aanslaan van uw nieuwe aankoop. Een uitzondering vormen producten die in pot gekweekt zijn. Potplanten kunt u het hele jaar door planten.

willy

Hoe kunt u het beste planten

U begint met het graven van een ruim plantgat. Test u even of het gat breed en diep genoeg is, of meet dit op bij zware bomen. Vervolgens brengt u een laag verse grond onder in het plantgat aan. Bij planten met kluit dient u de gaaslap te verwijderen en de kluit in het gat te plaatsen. De plant moet weer net zo diep komen als zij eerder in de grond heeft gestaan. Vul het plantgat verder aan met verse grond en druk dit stevig aan met uw voeten of als de planten klein zijn met uw handen.

Planten kunnen echt meer hebben dan u denkt. Dan egaliseert u de grond rondom de voet van de plant en geeft u even flink water. Minimaal 1 emmer langzaam leeggieten. Dit noemen we inwateren en zorgt er voor dat de plant goed vast komt te staan. Sommige planten met kluit worden geleverd met een gaaslap van jute. Zo’n lap kunt u laten zitten, want jute vergaat vanzelf.

Voor planten uit pot verdient het aanbeveling om de harde buitenkant van de potkluit enigszins los te maken en de kluit in zijn geheel onder te dompelen in water. Bomen met blote wortels die topzwaar zijn verlangen ondersteuning door middel van een boompaal. Boompalen zijn bij ons te verkrijgen. Bij elke aankoop zullen we het desgevraagd allemaal nog eens precies uitleggen.

Als u wilt weten hoe de conditie van de grond in u tuin is kunt u bij Berends groencentrum altijd u grond laten testen op voedingswaarde en zuurgraad. Neem dan een (jam)potje met grond mee uit uw tuin. Er is een keer per jaar een grondtestdag georganiseerd door Groengilde en DCM. U krijgt dan gratis advies en een net verslag mee hoe en wat u aan uw tuin kunt doen om de grond te verbeteren.
Bij ons bent u alle dagen van het jaar welkom om uw grond te laten testen, maar houd er wel rekening mee dat het een aantal minuten duurt.

Krijgt u ook een beetje genoeg van de huidige mode op het gebied van tuinieren? Alles dichtstraten en nog maar een enkel plantje in een zee van grind... Laat ons uw wensen weten en wij zorgen voor de rest!

Nu 10 vaste planten voor € 10,00 
Altijd meer dat 40 soorten op voorraad.

Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
09.00 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Telefoon Berends Groencentrum
OnderhoudenOnderhouden
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends GroencentrumHovenier bij Berends Groencentrum
Tuincentrum in ZwartemeerTuincentrum in Zwartemeer
Bloemen bij Berends Groencentrum ZwartemeerBloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeer
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk