DE KRUIDENTUIN

 

Kruiden zijn een aanwinst voor uw tuin en voor de keuken 

Kruiden zijn een aanwinst voor uw tuin en uw keuken. Zij nemen niet veel ruimte in en kunnen worden gehouden in een kweekbak op uw tuin of het terras.

Sommige kruiden verspreiden zelfs een aangename geur en zijn een lust voor het oog. Ook zijn er kruiden die in de keuken in een bloempot staan en bij het bereiden van de maaltijden vers worden geoogst.
Kruiden die veel in de keuken worden toegepast:

PLATTE PETERSELIE

Deze is krachtiger van smaak en geur dan de krulpeterselie  en worden gebruikt voor de bereiding van soep, vlees, vis, dressing en eiergerechten.

KRULPETERSELIE

Deze is erg rijk aan vitaminen en mineralen worden toegepast bij de bereiding van soepen, aardappelen, vlees, vis, sauzen en ovenschotels.

Gladde peterselie in de kruidentuinpeterselie in de kruidentuinrosemarijn in de kruidentuin

ROZEMARIJN

Een erg krachtig kruid, dat wordt gebruikt bij de bereiding van vis, kip, vlees. En aardappelgerechten. Een oud gebruik is rozemarijn in een voetenbad dat helpt tegen hoofdpijn. 

ROZEMARIJN BLUE WINTER

Deze plant heeft dezelfde toepassing als Rozemarijn voordeel hij is winterhard.

CITROENVERBENA

Een frisse citroengeur die wordt versterkt als de plant wordt besproeid. Het wordt gebruikt bij de bereiding van vis, salades, en kruidenthee of in water.

CITROENMELISSE

Dit kruid mag niet ontbreken in uw kruidentuin en wordt gebruikt voor bereiding van thee, salades, sauzen, vis en fruitdranken.
Melisse is rustgevend en het gerucht gaat dat bij regelmatig gebruik je stokoud kunt worden.

CITROENTIJM

Bij deze tijmsoort denk direct aan citroen door gele blad en wordt veel toegepast bij lam- en varkensvlees en vooral bij grillen en op de  barbecue tevens bij stoof en ovenschotels is deze tijm goed te gebruiken.

BIESLOOK

Bieslook is een meerjarige plant die in de winter afsterft maar in het voorjaar weer tevoorschijn komt. Bieslook heeft holle groene blaadjes die altijd vers moeten worden gebruikt, Deze look is heerlijk op aardappelen, roomkaas, of als garnering

KNOFLOOKBIESLOOK

Dit is een plant waarbij ook de blaadjes heerlijk zijn om zo te eten, ze smaken als Bieslook met een milde smaak van Knoflook. Deze is te gebruiken als garnering bij kazen en sauzen

MAROKKAANSE MUNT

Dit is een lekker frisse munt die zorgt voor een frisse adem, daarom wordt hij veel toegepast in thee, groenten, vlees maar ook in drankjes als Mojito

CHOCOLADEMUNT

Een plant met purperpaarse bladeren die een aroma verspreid van de smaak van After Eight. De bladeren worden gebruikt bij ijs (Dame Blëanche) vruchten of in een kruidenthee.

STEVIA SUIKER OF HONINGBLAD

Stevia is een plant die gebruikt wordt als zoetstof en “zoet” wat je met suiker ook doet. Voordeel is dat Stevia geen calorieen bevat en heel geschikt voor diabetici.dit kruid wordt veel gebruikt in koffie, thee, frisdranken, yoghurt en vers fruit.

KERRIEPLANT

Kerrieplant is een oosters kruid en bevat kurkuma en zorgt voor de geur die typerend is voor kerrie. Het wordt gebruikt bij gerechten waar de kerriesmaak gewenst is zoals kip, soep, rijstgerechten en nasi goreng.

Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
09.00 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Telefoon Berends Groencentrum
OnderhoudenOnderhouden
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends GroencentrumHovenier bij Berends Groencentrum
Tuincentrum in ZwartemeerTuincentrum in Zwartemeer
Bloemen bij Berends Groencentrum ZwartemeerBloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeer
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk