Gezononderhoud

 

WAT TE DOEN VOOR EEN MOOI GROEN GAZON

Kalk

Vooral op een zure ondergrond is het belangrijk dat er kalk wordt gestrooid een te lage pH waarde remt de omzetting naar de voor planten opneembare voeding. Een ideale pH is 6.5  Bij deze waarde kunnen de planten de voedingsstoffen optimaal opnemen om te groeien. De beste periode om kalk te strooien is van half oktober tot half februari.

Eerste bemesting in het voorjaar 

Voor de eerste boost in het voorjaar adviseren wij het gebruik van Gazonstart, dit zorgt al na 2 weken voor een groen gazon, Gazonstart  is een organische meststof met een langdurig werking tot wel 100 dagen. De beste periode om te strooien is in de maanden Maart en April.

Tweede bemesting in de zomer

Een goed onderhoud van uw gazon bereikt u met een bemesting met Gazonmest. Dit is ook een organische meststof met een langdurende werking van 100 dagen. Het voordeel van organische meststof is dat het bij regen niet wegspoelt met het grondwater. Deze meststof zorgt eveneens voor een diepgroen gazon, waarbij geen extra maaibeurten nodig zijn.

Derde bemesting in het najaar 

Het is aan te bevelen in het najaar te bemesten met Najaarsmest om te zorgen dat uw gazon sterk en groen de winter ingaat.

tuinaanleg

Mos in het gazon

Mos in het gazon kan men bestrijden met het strooien val Groenkalk, dit gebeurt in het voorjaar. Gedurende het hele jaar kan men bijmesten met Gazon Pur dit heeft een indirecte werking tegen mos. Tevens is het nodig om in het voorjaar, na de eerste maaibeurt, het gazon te verticuteren, hierbij wordt de grasmat open gesneden en krijgt de grasmat meer lucht. Ook oud en dor gras wordt op die manier verwijderd.

Kale plekken in het gazon  

Hark de kale plekken licht los en strooi hier graszaad in, zorg dat het zaad eronder geharkt wordt en geef regelmatig water om de kienkracht bevorderen en uitdroging te voorkomen.

Maaien van het gazon

Voor het onderhoud van uw gazon moet er regelmatig worden gemaaid, maar zorg dat het niet te kort wordt. Na het maaien moet er 4 tot 5 cm blijven staan. Maaien met een Mulchmachine laat het gemaaide gras liggen, het wordt terug in de mat geblazen. Dit heeft als voordeel dat de voeddingstoffen ook terug gaan in de bodem. Nadeel is dat men gras aan de schoenen meeneemt in huis.
  

 

Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
09.00 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Telefoon Berends Groencentrum
OnderhoudenOnderhouden
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends GroencentrumHovenier bij Berends Groencentrum
Tuincentrum in ZwartemeerTuincentrum in Zwartemeer
Bloemen bij Berends Groencentrum ZwartemeerBloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeer
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk