Struiken en bomen snoeien door hoveniersbedrijf Berends in Drenthe

 

Snoeien is bloeien! Uw groen laten onderhouden door Berends Groencentrum. 


Snoeien Berends Groencentrum
       


Snoeien en verzorgen van bomen zijn vaak zware en moeilijke klussen. Berends Groencentrum weet precies hoe en wanneer iedere boom gesnoeid moet worden.

Een oude heester hoeft niet altijd gerooid te worden, vakkundig snoeiwerk laat zelfs oude planten weer bloeien. Lastige planten snoeien wij graag voor u, rozen, meidoorns, zuurbes en andere stekelige planten snoeien wij voor u. Veel vaste planten sterven in het najaar af, andere blijven de hele winter ook nog groen. Het afgestorven blad dat de groenblijvers bedekt moet worden weggehaald om te voorkomen dat het de groenblijvende planten verstikt. Als vorstbescherming brengen we wat potgrond aan rond de kale planten.

Veel blad kun je ook laten zitten als bescherming tegen strenge vorst. Dit hoeft dan pas te worden verwijdert als de nieuwe scheuten weer gaan groeien. Vaste planten verouderen langzaam, het is beter om ze om de paar jaar te verjongen, dit gebeurt vaak door ze uit de grond te halen en ze te scheuren. De jonge plantendelen worden terug geplant nadat de grond goed is bemest.

Appelboom snoeien

Heeft u één of meerdere appelbomen in uw tuin en weet u niet hoe u deze appelboom snoeien moet? Lees dan in onze blog over het snoeien van een appelboom hoe je dit het best kunt doen. Wilt u na het lezen van de blog het toch liever uitbesteden? Dan bent u bij de hoveniers van Berends Groencentrum aan het juiste adres.

Buxus snoeien

Heeft u uw tuin ook omringd met een haag van buxus? Of heeft u een mooi figuur van buxus in de tuin staan? Goede verzorging en het juist snoeien van de buxus zorgt ervoor dat de plant als één van de weinigen het gehele jaar zijn mooie groene, dichte vorm behoudt. Wil je weten hoe en wanneer je het best een buxus snoeien kunt? Wij leggen je het hier uit. 

Lavendel snoeien

Heeft u recent lavendel voor in uw tuin gekocht? Dan is het belangrijk om te weten dat dit kruid het mooist blijft wanneer u de tijd neemt voor het snoeiwerk. Vanzelfsprekend begint u met het snoeien in het voorjaar. Dit helpt lavendel om zo goed mogelijk te groeien. In het najaar geeft u het kruid slechts een kleine snoeibeurt om de vorm te behouden. Wil je meer weten over het succesvol snoeien van jouw lavendel? Lees dan snel hier al onze tips.

Olijfboom snoeien

Pasgeleden een olijfboom aangeschaft voor in uw tuin? Dan heeft  u zich vast af wel eens afgevraagd wanneer de beste periode is de olijfboom te snoeien. Bij het goed verzorgen van uw olijfboom is de kans groot dat de boom super oud wordt! Wij hebben het hier voor u allemaal op een rijtje gezet.

Meer leestips over het snoeien van bomen en planten:

Wilt u het snoeien van bomen en planten in uw tuin toch liever uitbesteden? Snoeien is een karwei dat Berends Groencentrum graag voor u doet. Meer informatie? Neem dan contact met ons op

 

Advies over hoe en wanneer iedere
boom gesnoeid moet worden.
Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
09.00 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Telefoon Berends Groencentrum
OnderhoudenOnderhouden
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends GroencentrumHovenier bij Berends Groencentrum
Tuincentrum in ZwartemeerTuincentrum in Zwartemeer
Bloemen bij Berends Groencentrum ZwartemeerBloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeer
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk