Wanneer olijfboom snoeien 

Bent u ook dol op de Mediterrane sfeer in uw tuin? Dan is de olijfboom zonder twijfel de boom die u het ontspannen en warme gevoel geeft alsof u in het zonnige Italië of Spanje bent. Al eeuwenlang is de olijfboom ontzettend populair en in steeds meer tuinen over de hele wereld staan deze sierbomen. Niet alleen vanwege het prachtige uiterlijk, maar ook vanwege de heerlijke vruchten die eraan groeien en dat de boom ontzettend oud kan worden, mits die goed wordt verzorgd! De olijfboom is onderdeel van de olijffamilie, ofwel de Olea Ceae. Deze bomen groeien voornamelijk in gebieden rond de Middellandse zee. Deze gebieden hebben het ideale klimaat om de olijfboom perfect te laten bloeien en groeien. Gelukkig is het ook mogelijk een olijfboom in de Nederlandse tuinen te laten groeien en bloeien. Het is daarom van essentieel belang de olijfboom op de juiste manier te snoeien. Wanneer u een olijfboom moet snoeien en wat er verder allemaal bij komt kijken leggen wij u hier allemaal uit! 

Snoeien na de winterperiode 

Een olijfboom snoeien, wanneer doe je dat? De beste periode om een olijfboom te snoeien is na de winter, in maart - april. Net voor dat de lente aanbreekt begint de olijfboom helemaal uit te komen. Het voorjaar is daarom het geschikte moment om het tuingereedschap er bij te pakken en uw olijfboom een opknapbeurt te geven.  

Op welke manier snoeien? 

Het snoeien van een olijfboom kan op verschillende manieren en hoef je niet persé aan een specifieke snoeimethode te houden. Het belangrijkste is dat je niet bang hoeft te zijn dat je te veel takken van de boom afhaalt. Na de winter staat de olijfboom er vaak bedroefd bij, dus daarom reageert het vaak goed op een creatieve en uitbundige snoeisessie. Het is vooral belangrijk om de olijfboom te controleren op dood hout en dit verwijderen. Ook is het van belang de lange dunne twijgjes die in verticale richting zijn gegroeid weg te snoeien. Schrik niet als u er ongeveer 50 cm van de boom afhaalt. Er ontstaat nu alleen maar meer ruimte om de boom goed in bloei te laten zetten. 

Waarom snoeien 

Er zijn verschillende redenen waarom het snoeien van een olijfboom belangrijk is. Ten eerste zorgt het er voor dat de boom de kans krijgt om goed te groeien en te bloeien. Door oude bladeren en dode takken te verwijderen ontstaat er ruimte voor nieuwe takken. Ook speelt privacy vaak een grote rol. Veel mensen gebruiken planten of bomen om hun tuin of raam af te schermen. Het is daarom belangrijk om de takken van de olijfboom in de juiste groeirichting te snoeien. Let dan goed op de knoppen op de takken in welke richting deze wijzen en snoei dit op de juiste manier af. 

Verzorgen van de olijfboom 

Staat u ook al zo te popelen om een olijfboom aan te schaffen? Zorg dan voor de optimale verzorging! Wees bereid om de boom in een grote pot of plantenbak te plaatsen waar die genoeg groeiruimte heeft. Daarnaast heeft een olijfboom erg veel zonlicht nodig. Kies daarom altijd de beste positie uit in uw tuin waar het meest lichtinval van de zon komt. Iedereen wil op de juiste manier verzorgd worden, een olijfboom dus ook. Zorg er voor dat u dus altijd het juiste tuingereedschap gebruikt. Heeft u verder nog vragen over het snoeien van een olijfboom? Neem dan gerust contact met ons op dan helpen wij u met alle liefde! 

Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
09.00 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Telefoon Berends Groencentrum
OnderhoudenOnderhouden
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends GroencentrumHovenier bij Berends Groencentrum
Tuincentrum in ZwartemeerTuincentrum in Zwartemeer
Bloemen bij Berends Groencentrum ZwartemeerBloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeer
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk