Het is heerlijk warm en zonnig weer. Je ligt lekker buiten bij te bruinen en je kijkt even om je heen in je tuin. De planten kunnen vast ook wel wat water gebruiken, dit is vast goed voor ze denk je. Maar is dit nu wel echt zo? Wanneer het warm en zonnig is, is het erg verleidelijk om je tuin te sproeien. Dit is een logische gedachte, maar is dit nu echt wel zo goed? In dit artikel gaan we je uitleggen wanneer je het beste je tuin kunt sproeien, hoe vaak je dit moet doen en geven we je ook nog eens een aantal gouden tips mee. Benieuwd? Lees dan vooral verder. We gaan het je uitleggen!

Wanneer kun je het beste de tuin sproeien?

Alhoewel het misschien raar klinkt is het onverstandig om de tuin midden op de dag in de brandende zon te sproeien. Dit komt omdat een deel van het water niet gebruikt zal gaan worden, omdat het zo snel verdampt. Daarnaast kunnen de planten ook verbranden, dit komt doordat de waterdruppels als een soort van vergrootlas werken op het blad. Dit wil je liever niet hebben. Kortom, sproei je tuin dus niet midden in de brandende zon. 

Maar wanneer kun je dan wel het beste je tuin sproeien? Je zou denken laat op de avond, maar dit is ook niet aan te raden. Als planten nat zijn in de nacht kan dit namelijk voor schimmelvorming zorgen. De beste tijden om je tuin dan ook te sproeien zijn als de zon laag staat. Dit is dus begin van de ochtend of begin van de avond!

Hoe vaak moet je de tuin sproeien?

Nu je weet wanneer en op welk tijdstip je je tuin moet sproeien is het misschien ook wel handig om te weten hoe vaak je je tuin moet sproeien. Dit verschilt eigenlijk per plant, per grondsoort en hoe droog het daadwerkelijk is. Wat veel mensen niet weten is dat het beter is om één keer veel water te geven dan elke dag een beetje. Zo is 1 á 2 keer per week genoeg. Is elke dag een beetje water sproeien dan slecht? Nee hoor. Je kunt er ook voor kiezen om elke ochtend of avond de tuin te sproeien. Heb je overigens eenjarige planten met veel bloemen? Of planten in potten of bakken? Dan is het wel aan te raden om dagelijks water te geven.

Wat is het beste tijdstip om de tuin te sproeien?

Zoals aangegeven, is het het beste om je tuin te sproeien wanneer de zon laag is. Dit kan zijn in de ochtend of juist in de avond. Hier is echter niet echt een vast tijdstip aan vast te zetten. Dit kan 07.00 zijn, maar ook 08.00. In de avond kan dit net zo goed 20.00 als 21.00 zijn. Bepaal op basis van de zon of je gaat sproeien of niet. Hangt de zon in jouw ogen laag genoeg? Dan is dat het beste tijdstip om te sproeien!

6 gouden tips voor het sproeien van je tuin

Wanneer tuin sproeien? Wij leggen het je uit!

Zo, was jij benieuwd wanneer je je tuin het beste kon besproeien? Dat kan dus het beste wanneer de zon laag is. Dit kan in de ochtend of avond zijn, maar dus nooit overdag in de brandende zon! Nu je weet wanneer je je tuin moet sproeien, hoe vaak en op welk tijdstip is het tijd om je tuin te sproeien op de juiste manier. Zo kun je nog lang van je prachtige tuin genieten! Heb je vragen over het sproeien van je tuin? Neem gerust contact op en we helpen je verder!

 

 

Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
09.00 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

    Wanneer tuin sproeien?

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Telefoon Berends Groencentrum
OnderhoudenOnderhouden
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends GroencentrumHovenier bij Berends Groencentrum
Tuincentrum in ZwartemeerTuincentrum in Zwartemeer
Bloemen bij Berends Groencentrum ZwartemeerBloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeer
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk