Sering snoeien 

 

Seringen zijn planten met prachtige kleurrijke bloemen die in de lente bloeien en kleur aan je tuin of balkon toevoegen. Seringen zijn verkrijgbaar in verschillende kleursoorten. De meest voorkomende zijn paars, roze en wit. Het is belangrijk om te weten hoe je een sering kunt snoeien, zodat je de plant in goede conditie kunt houden en de bloemenknoppen kunt bevorderen. 

Wanneer een sering snoeien? sering

De beste tijd om een sering te snoeien is eind mei, begin juni. Dit is direct na de bloei. Dit is het juiste moment om een sering te snoeien omdat de sering zijn energie gebruikt heeft om bloemen te produceren en de plant zich kan concentreren op het maken van nieuwe scheuten en bladeren in plaats van het produceren van zaden.. Als je de sering eerder snoeit, kan dit de bloemproductie belemmeren. 

Houd er wel rekening mee dat sommige soorten seringen, zoals de Philadelphus, beter niet gesnoeid worden omdat ze alleen op oude takken bloeien. Zorg ervoor dat je weet welke soort sering je hebt voordat je begint met snoeien. 

Hoe een sering snoeien? 

Voordat je begint met snoeien, is het belangrijk om goed gereedschap te gebruiken. Gebruik een scherp snoeimes of een takkenschaar om de takken af te snijden. Dit zorgt ervoor dat de sneden netjes zijn en de “wonden” sneller kunnen helen. 

Begin met het verwijderen van dood, beschadigd of ziek hout. Knip de takken af tot aan een gezonde knop of tak. Dit zal de plant helpen om te herstellen en nieuwe scheuten te produceren. 

Vervolgens kun je de plant vormen door de lange en dunne takken af te knippen. Probeer de sering zo te snoeien dat hij een natuurlijke en volle vorm krijgt. Knip de takken af tot aan een gezonde knop of tak om ervoor te zorgen dat de plant blijft groeien. 

Als je klaar bent met snoeien, is het belangrijk om de plant te voorzien van mest om de groei te bevorderen. Gebruik een allround meststof of een meststof specifiek voor seringen. Volg de aanwijzingen op het etiket voor de juiste hoeveelheid en hoe vaak je de meststof moet toepassen. 

Sommige seringen kunnen ook geknot worden om de bloemproductie te bevorderen. Dit betekent dat je de takken snoeit tot aan een paar centimeter boven de grond. Dit zal ervoor zorgen dat de plant zich concentreert op het maken van nieuwe scheuten en bloemen. 

Een sering laten snoeien door Berends Groencentrum  

Een sering snoeien is niet heel moeilijk, laat je het toch liever snoeien door een professional? Bij Berends Groencentrum hebben we ruim ervaring het onderhouden en snoeien van bomen en planten. Heeft u nog vragen of het snoeien van een sering? Neem dan gerust contact met ons op. 

Meer snoeitips? Lees ook:

 

 

Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
09.00 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Telefoon Berends Groencentrum
OnderhoudenOnderhouden
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends GroencentrumHovenier bij Berends Groencentrum
Tuincentrum in ZwartemeerTuincentrum in Zwartemeer
Bloemen bij Berends Groencentrum ZwartemeerBloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeer
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk