Oleander snoeien

 

De Oleander is een mooie buitenplant verkrijgbaar is verschillende vrolijke kleuren als geel, rood, roze en wit. Door de Oleander op de juiste manier te snoeien en onderhouden geniet u optimaal en lang van de vrolijke plant.

Wanneer een Oleander snoeien?

Je kunt de Oleander het best in de voorjaar of najaar snoeien. Wanneer je de Oleander in het najaar snoeit bestaat wel de kans dat bij een strenge winter de plant het niet overleeft. Het is daarom verstandig om in het voorjaar te snoeien. De Oleander snoeien in het voorjaar rond begin maart, zorgt ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om nieuwe scheuten te krijgen. Belangrijk is wel dat het warm genoeg is. Vriest het in het voorjaar nog, is het niet verstandig om te gaan snoeien. Stel het dan een paar week uit tot de temperaturen hoog genoeg zij om zeker van te zijn dat de plant voldoende kan herstellen.

Waarom Oleander snoeien?

In principe hoeft u een Oleander niet te snoeien. In sommige gevallen is dit wel verstandig. Wanneer de plant bijvoorbeeld te groot wordt of te veel kale plekken krijgt, is het verstandig om hem bij te werken zodat je het volgende jaar en weer volop van kan genieten.

Hoe moet je een Oleander snoeien?

Een Oleander snoeien is niet ingewikkeld. Wanneer de takken te lang zijn geworden, knip je met een snoeischaar de takken af. Bij een gezonde Oleander kan een heel stuk tak er van af. Aan de plant zal snel weer nieuwe scheuten ontstaan. Let wel op dat je handschoenen draagt, de sappen van de Oleander zeer giftig.

Verzorging Oleander

Door de Oleander goed te verzorgen, kan je  jarenlang plezier van de plant met haar vrolijk gekleurde bloemen. Verstandig is om na het snoeien in het voorjaar en in de zomermaanden de plant een beetje te helpen met mest. Door regelmatig de plant te voorzien van ijzerrijk mest, zal hij snel weer in volle bloei staan. 

Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
09.00 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends Groencentrumicon
Facebook Berends Groencentrumicon
Telefoon Berends Groencentrum
OnderhoudenOleander snoeien
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends Groencentrumhovenier
Tuincentrum in Zwartemeertuincenturm
Bloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeerbloemisterij
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk