Oleander snoeien

 

De Oleander is een mooie buitenplant verkrijgbaar is verschillende vrolijke kleuren als geel, rood, roze en wit. Door de Oleander op de juiste manier te onderhouden en wanneer nodig te snoeien, geniet u lang van de kleurrijke plant.

Waarom Oleander snoeien?

In principe hoeft u een Oleander niet (vaak) te snoeien. De plant vertakt zelf waardoor snoeien niet noodzakelijk is. In sommige gevallen is het snoeien van een Oleander wel verstandig. Wanneer de struik bijvoorbeeld te groot wordt of te veel kale plekken krijgt, is het verstandig om hem bij te werken zodat je het volgende jaar weer volop kan genieten van nieuwe spruiten.

Wanneer een Oleander snoeien?

Voor het in juiste vorm houden van de Oleander is het aan te raden de Oleander zo nu en dan te snoeien. Je kunt de Oleander het best in de voorjaar of najaar snoeien. Wanneer je de Oleander in het najaar snoeit bestaat wel de kans dat bij een strenge winter de plant het niet overleeft. Het is daarom verstandig om in het voorjaar te snoeien. De Oleander snoeien in het voorjaar rond begin maart, zorgt ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om nieuwe scheuten te krijgen. Belangrijk is wel dat het warm genoeg is. Vriest het in het voorjaar nog, is het niet verstandig om te gaan snoeien. Stel het dan een paar week uit tot de temperaturen hoog genoeg zij om zeker van te zijn dat de plant voldoende kan herstellen.

Hoe moet je een Oleander snoeien?

Een Oleander snoeien is niet ingewikkeld. Wanneer de takken te lang zijn geworden, knip je met een snoeischaar de takken af. Bij een gezonde Oleander kan een heel stuk tak er van af. Er zullen vanzelf nieuwe scheuten en vertakkingen ontstaan. Snoei de plant zo in de gewenste vorm. Wanneer je de Oleander flink snoeit, kan het zijn dat de plant twee jaar nodig heeft om in weer in volle bloei te komen. Om een goede basisplant te behouden, is het verstandig om niet de hoofdstammen te snoeien, maar alleen de zijtakken. Let wel op dat je handschoenen draagt want de sappen van de Oleander zijn zeer giftig.

Verzorging Oleander

De verzorging van de Oleander is niet ingewikkeld. Door de Oleander goed te verzorgen, kan je jarenlang plezier hebben van de kleurrijke plant. Verstandig is om na het snoeien in het voorjaar en in de zomermaanden de plant een beetje te helpen met mest. Door regelmatig de plant te voorzien van ijzerrijk mest, zal hij snel weer in volle bloei staan. 

Oleander laten verzorgen door Berends Groencentrum

Ziet u het niet zitten om zelf de Oleander te gaan snoeien? Voor tuinonderhoud zoals het snoeien van een Oleander, bent u bij Berends Groencentrum aan het juiste adres. Wij kunnen in samenspraak met u op gezette tijden uw tuinonderhoud uitvoeren zodat u jarenlang plezier ervaart van een gezonde en kleurrijke tuin. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op.

Meer snoeitips? Lees ook:

 

Berends Groencentrum
Adres:
 
Berends groencentrum
Dorpshuiswijk z.z. 43
7894 CG Zwartemeer

Telefoonnummer:
0591-348848 

Openingstijden:
Maandag - Zaterdag van
09.00 - 17.30 uur
Zondag - gesloten
0591-348848

Samen met onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zetten we ons dagelijks in voor onze klanten. Onze hoveniers ontwerpen, realiseren en onderhouden tuinen in de provincie Drenthe, Groningen en in het gebied Nedersaksen in Duitsland. Persoonlijke aandacht en vakkennis van personeel staan bij ons centraal.

Omdat wij over veel groene expertise beschikken, Berends Groencentrum
kunnen wij ongetwijfeld ook iets voor u betekenen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Algemene voorwaarden

Sitemap

Een droomtuin ontwerp speciaal voor u, maak een afspraak!

Bestel hier online uw bloemstuk

Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Facebook Berends GroencentrumFacebook Berends Groencentrum
Telefoon Berends Groencentrum
OnderhoudenOnderhouden
Berends Groencentrum
footer image
Hovenier bij Berends GroencentrumHovenier bij Berends Groencentrum
Tuincentrum in ZwartemeerTuincentrum in Zwartemeer
Bloemen bij Berends Groencentrum ZwartemeerBloemen bij Berends Groencentrum Zwartemeer
Maak een afspraak
Bestel een bloemstuk